Thu. Apr 22nd, 2021

Natural Health Naturopathic Academy (NHNA) sehingga kini berjaya melahirkan lebih 3,500 pakar nutrisi di seluruh Malaysia.

Timbalan Presiden NHNA, Profesor Dato Seri Dr Alex Ong menggalakkan mana-mana institusi menyertai atau membuka peluang kepada mahasiswa atau mereka yang telah bekerja untuk merasai bagaimana suasana belajar di dalam kampus.

“Mereka akan didedahkan dengan kursus-kursus pendek profesional yang merupakan kursus untuk menambahbaik kemahiran dan juga ilmu.

“Seperti di NHNA, pelajar akan meneruskan pengajian sehingga sembilan bulan untuk mendapatkan profesional Diploma in Diet and Nutrition dengan kerjasama Cyberjaya Universiti College of Medical Science (CUCMC),” katanya pada Majlis Graduasi NHNA Kali Ke-12, di sini.

Hadir sama pada majlis berkenaan ialah Timbalan Yang Dipertua Dewan Negara, Senator Datuk Seri Abdul Halim Abd Samad, Timbalan Presiden NHNA, Dr Rebecca Tiew dan beberapa ahli akademik lain.

Berhubung majlis yang berlangsung selama dua jam itu, Alex yang juga selaku penasihat jaringan antarabangsa CUCMC berkata, seramai lebih 350 orang dirai dalam majlis itu yang mana ada di antara merrka memperoleh sijil dan juga Sarjana Muda.

Ia sekaligus melayakkan mahasiswa dan juga siswi terlibat menjadi seorang nutrisi kesihatan.

Tamat.

Keterangan gambar:
Para graduan dirai dalam Majlis Konvokesyen NHNA Kali ke-12.

By MALINDO


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/malindoa/public_html/addon/mymalindo.com/wp-includes/functions.php on line 4755

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/malindoa/public_html/addon/mymalindo.com/wp-includes/functions.php on line 4755