Wed. Apr 21st, 2021

Pada hari rabu (29 hari bulan November 2017), telah diadakan Gala Dinner Malaysia Global dengan bertemakan “Selangor di hatiku”. Gala Dinner ini diadakan di Setia City Convention Center, Shah Alam, Selangor bermula dari pukul 2 siang sampai dengan 11 malam. Pukul 2 siang sampai pukul 7 petang, diisi oleh pameran yang diisi oleh para usahawan yang memperkenalkan bisnesnya, lalu bermula dari pukul 7 sampai dengan dengan pukul 8 para peserta gala dinner berdatangan, dan dilanjutkan dengan makan malam yang diiringi dengan penampilan-penampilan daripada penampil seperti Kumpulan tari university kebangsaan Malaysia dan princess of rock Dr. Jessie Chung.

Setelah itu diadakan talk show yang menjadi moderator ialah Dato’ Seri Dr. Alex Ong, talk show ini membahas tentang keadaan Selangor saat ini, yang mana panelis-panelisnya ialah Professor Dato’ Dr. Mohamad Abdul Razak yang merupakan President Cyberjaya University College of Medical Science, Dato’ seri Haji Ahmad Bhari bin Abd Rahman selaku pengerusi veteran umno selangor, YB Tan Sri Noh bin Haji Omar yang merupakan Menteri kesejahteraan bandar, perumahan, dan kerajaan tempatan, dan Bapak Krishna K. U. Hanan selaku konselor kementrian ekonomi kedutaan Indonesia, Tan Sri Dato’ Seri Ulama Abu Hassan Omar yang merupakan mantan menteri besar selangor yang ke-12, dan yang terakhir Tan Sri Dato’ Seri Muhammad Taib yang merupakan mantan menteri besar selangor yang ke-11.

Acara ini disambut baik oleh para peserta acara yang berjumlah ratusan, hal ini ditandai dengan ramainya peserta gala dinner sampai dengan selesainya acara. Kegiatan gala dinner ini merupakan anjuran bersama Malaysia Global Chamber of Commerce (MGCC) dan S2V yang bertujuan untuk membincangkan keadaan selangor yang mana saat ini boleh dikatakan telah melawati masa jayanya.

By MALINDO


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/malindoa/public_html/addon/mymalindo.com/wp-includes/functions.php on line 4755

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/malindoa/public_html/addon/mymalindo.com/wp-includes/functions.php on line 4755