27 Oct 2017

Visi Ekonomi Najib Bukti Kejayaan PM Tadbir Urus Negara

0 Comment

KUALA LUMPUR, 25 Okt (Bernama) — Visi ekonomi Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak menjadi bukti kejayaan pentadbirannya mentadbir urus negara sejak mengambil alih tampuk pimpinan pada 2009 hingga sekarang, kata Pengarah Komunikasi Strategik Barisan Nasional (BN) Datuk Seri Abdul Rahman Dahlan.

Abdul Rahman menyifatkan visi itu padat dengan fakta tepat dan gambaran sebenar dasar ekonomi yang dibawa perdana menteri.

“Ini adalah contoh seorang pemimpin berdisiplin. Beliau ada pelbagai dasar dalam menerajui pemerintahan secara lebih sistematik.”

“Pelbagai fakta dan statistik lengkap yang terkandung di dalam visi itu menjadi kayu pengukur kepada kejayaan pentadbiran beliau,” katanya kepada pemberita selepas melawat tapak Ekspo Negaraku 2017 di Dataran Merdeka, di sini hari ini.

Semalam perdana menteri mengeluarkan kenyataan bertajuk ‘Visi Ekonomi Saya Untuk Malaysia’ bagi menjelaskan kepada rakyat antara lain cabaran ekonomi yang dihadapi pentadbirannya sejak 2009 dan pendekatannya dalam mengatasi cabaran-cabaran tersebut bagi membantu rakyat.

Abdul Rahman berkata kenyataan perdana menteri itu menjelaskan pelbagai isu antaranya keadaan ekonomi negara sebelum dan terkini, projek infrastruktur, kadar pendapatan rakyat, Cukai Barang dan Perkhidmatan serta 1Malaysia Development Bhd (1MDB).

DIsadur dari : www.bernama.com/bernama/v8/bm/ge/newsgeneral.php?id=1403709

[top]