Mon. Apr 19th, 2021

SRA

LATAR BELAKANG AWARD

Dalam usaha memberi pengiktirafan individu-individu yang berjaya di Malaysia, Indonesia dan negara-negara ASEAN yang lain mencapai kejayaan yang cemerlang khususnya dalam perniagaan masing-masing, MBCC dengan sokogan Kedutaan Besar Indonesia di Malaysia telah dan akan memberi pengiktirafan kepada mereka kepada berjaya dalam bidang ekonomi, pendidikan, kebudayaan dan kemasyarakatan dengan menganugerahkan Sriwijaya International Award.

Program ini telah berlangsung sejak tahun 2013 dan telah menganugerahkan award kepada lebih 1.000 orang individu yang berjaya di seluruh negara-negara ASEAN. Bermula pada tahun ini pihak sekretariat bercadang untuk memberi anugerah bukan sahaja usahawan dikalangan negara ASEAN tetapi juga di Asia, Timur Tengah, dan Eropah.

OBJEKTIF

  • Memberi pengiktirafan dan penghargaan kepada individu yang berjaya dalam bidang ekonomi, pendidikan, kebudayaan dan kemasyarakatan.
  • Menggalakkan perkembangan ekonomi dan budaya yang dapat membantu melahirkan negara dan masyarakat yang harmoni dan maju.
  • Mengeratkan hubungan di antara masyarakat negara-negara ASEAN dan amnya dunia.

 

AHLI PANEL PEMILIHAN

Seramai 10 orang Ahli Panel Pemilih telah dilantik bagi menentukan individu yang layak menerima anugerah. Ahli-Ahli Panel Pemilihan adalah seperti berikut:

  • Presiden MALINDO MBCC ASIA
  • Wakil Ketua Cawangan-Cawangan MALINDO di negara-negara ASEAN dan Asia
  • Wakil Kedutaan Besar Indonesia di Malaysia
  • Ketua-Ketua Jabatan Malindo MBCC

 

SYARAT / TERMS

  • Syarikat Berdaftar / Individu dan sudah mempunyai pengalaman niaga di Indonesia (Registered Company / Individual and already experience business in Indonesia).
  • Menjalankan perniagaan tidak kurang daripada 1-3 tahun (Business has been in operation for at least 1-3 years).
  • Borang pencalonan harus diisi dengan lengkap serta dihantar ke alamat: (Nomination form must be filled with complete details and please send to the adrress:)

 

Keterangan lanjut sila hubungi:

Chief Operation Officer Malindo MBCC HQ

Hp. +6012-3567898

Phone. +603-7983 5888 (HQ Office)

Fax.603-7972 5777

 

Sekretariat / Secretariat

Anugerah Anatarabangsa Sriwijaya (Sriwijaya International Award)

A-3-2, Kuchai Exchange

No. 43, Jalan Kuchai Maju 13

58200 Kuala Lumpur, Malaysia.

 

By MALINDO

Leave a Reply

Your email address will not be published.


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/malindoa/public_html/addon/mymalindo.com/wp-includes/functions.php on line 4755

Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (1) in /home/malindoa/public_html/addon/mymalindo.com/wp-includes/functions.php on line 4755