14 Mar 2018

Remajakan UMNO dan BN untuk terus kekal relevan – Bung Mokhtar

0 Comment

KUALA NERUS, 13 Mac (Bernama) — UMNO dan Barisan Nasional (BN) yang sentiasa melakukan pelbagai transformasi dan meremajakan parti tidak sekadar untuk terus mengekalkan kemenangan pada pilihan raya umum ke-14 akan datang, malah ia bertujuan terus kekal relevan sehingga lebih 1,000 tahun lagi.

Anggota Majlis Tertinggi UMNO, Datuk Seri Bung Moktar Radin berkata pemimpin sentiasa datang dan pergi dalam parti itu, namun UMNO dan BN sejak dulu lagi sentiasa fokus dan kekal dengan matlamatnya dalam membentuk Malaysia yang lebih maju untuk generasi akan datang.

“Walaupun UMNO adalah parti lama tapi kita boleh bertahan sebab sentiasa mentransformasikan dan meremajakan perjuangan kita selama ini untuk generasi akan datang…banyak lagi yang ingin kita lakukan (untuk rakyat).

“Apa yang UMNO dan BN laksanakan bukan sahaja untuk PRU semata-mata, tetapi kita sudah ada perancangan untuk 20, 30 dan 50 tahun akan datang…contohnya Felcra sendiri adalah antara idea UMNO untuk membantu transformasikan masyarakat di kawasan luar bandar dalam pertanian,” katanya.

Beliau berkata demikian ketika berucap pada majlis Sepetang Felcra Berhad bersama Menteri Besar, Datuk Seri Ahmad Razif Abd Rahman di sini hari ini…..

[top]